Часопис за Дизајн
Часопис за Дизајн
Фризерски Салон

Vibrant

Фризерски Салон Ухвативши суштину ботаничке слике, створен је небески врт по целом пролазу, одмах поздравља госте да се купају испод, одлазећи од гомиле, дочекујући их из улаза. Завиривши даље у простор, сужени изглед се протеже према горе с детаљним златним додирима. Ботаничке метафоре и даље се живо изражавају у соби, замењујући буку буке која долази са улица, и овде постаје тајна башта.

Приватни Боравак

City Point

Приватни Боравак Дизајнер је инспирацију потражио у урбаном пејзажу. Сценографија ужурбан урбани простор је на тај начин 'проширио' на животни простор, пројект је окарактерисао Метрополитан темом. Тамне боје су биле истакнуте светлошћу како би се створили сјајни визуелни ефекти и атмосфера. Усвајањем мозаика, слика и дигиталних отисака на високим зградама утисак модерног града унесен је у унутрашњост. Дизајнер је уложио велики напор у просторно планирање, посебно усмерен на функционалност. Исход је био модеран и луксузан дом који је био довољно простран да прими 7 људи.

Атријум

Sberbank Headquarters

Атријум Швајцарски уред за архитектуру Еволутион Десигн у партнерству с руским архитектонским студијом Т + Т арцхитецтс дизајнирао је пространи мултифункционални атријум у новом корпоративном сједишту Сбербанке у Москви. Дневна светлост преплавила је атријум и разноврсне просторе за цоворкинг и кафић, а суспендована сала за састанке у облику дијаманта била је средишња тачка унутрашњег дворишта. Огледала огледала, застакљена унутрашња фасада и употреба биљака додају осећај пространости и континуитета.

Дизајн Канцеларије

Puls

Дизајн Канцеларије Немачка инжењерска компанија Пулс преселила се у нове просторије и искористила ову прилику за визуелизацију и подстицање нове културе сарадње унутар компаније. Нови дизајн канцеларије покреће културне промене, с тим да тимови извештавају о значајном порасту интерне комуникације, посебно између истраживања и развоја и других одељења. Компанија је такође уочила пораст спонтаних неформалних састанака, за које се зна да су један од кључних показатеља успеха у истраживачким и развојним иновацијама.

Стамбена Зграда

Flexhouse

Стамбена Зграда Флекхоусе је породична кућа на језеру у Цириху. Изграђена на изазовној трокутастој земљишној парцели, угураној између железничке пруге и локалног приступног пута, Флекхоусе је резултат превазилажења многих архитектонских изазова: ограничених граничних растојања и запремине грађевине, трокутастог облика парцеле, ограничења у вези са локалним језицима. Настала зграда са својим широким стакленим зидовима и белом фасадом сличном врпци је толико лагана и покретна да наликује футуристичком броду који је упловио из језера и нашао се природно место за пристајање.

6280.цх Цоворкинг Хуб

Novex Coworking

6280.цх Цоворкинг Хуб Постављен међу планинама и језерима у живописној централној Швајцарској, 6280.цх цоворкинг хуб је одговор на растућу потребу за флексибилним и приступачним радним простором у руралним подручјима Швајцарске. Нуди локалним фрееланцерима и малим предузећима савремени радни простор са ентеријером који црпе инспирацију из места буколике локације и одају почаст својој индустријској прошлости, истовремено чврсто прихватајући природу радног века 21. века.