Часопис за Дизајн
Часопис за Дизајн
Боутикуе & Сховроом

Risky Shop

Боутикуе & Сховроом Ризичну продавницу осмислила је и креирала мала, дизајнерски студио и винтаге галерија коју је основао Пиотр Пłоски. Задатак је представљао бројне изазове, будући да се бутик налази на другом спрату стамбене куће, нема излог и има површину од само 80 м2. Овде је дошла идеја удвостручавања простора, коришћењем простора на плафону као и пода. Постигнута је гостољубива, домаћа атмосфера, иако је намештај заправо виси на стропу. Ризична продавница је дизајнирана према свим правилима (чак пркоси гравитацији). У потпуности одражава дух бренда.

Минђуше И Прстен

Mouvant Collection

Минђуше И Прстен Збирка Моувант инспирисана је неким аспектима футуризма, попут идеја динамике и материјализације нематеријалног које је представио италијански уметник Умберто Боцциони. Минђуше и прстен колекције Моувант садрже неколико златних фрагмената различитих величина, заварених на такав начин да се постиже илузија кретања и ствара много различитих облика, зависно од угла који је визуелно приказан.

Водка

Kasatka

Водка „КАСАТКА“ је развијена као врхунска вотка. Дизајн је минималистички, и у облику боце и у бојама. Једноставна цилиндрична боца и ограничена палета боја (бела, нијансе сиве, црне) наглашавају кристалну чистоћу производа и елеганцију и стил минималистичког графичког приступа.

Клизалиште За Мек И Тврд Снег

Snowskate

Клизалиште За Мек И Тврд Снег Овде је представљен оригинални снежни скејт у сасвим новом и функционалном дизајну - од махагона од тврдог дрвета и са трљачима од нехрђајућег челика. Једна предност је што се могу користити традиционалне кожне чизме са петом, а као такве не постоји потражња за специјалним чизмама. Кључно у пракси клизања је једноставна техника везања, јер су дизајн и конструкција оптимизовани добром комбинацијом ширине и висине клизаљке. Други одлучујући фактор је ширина тркача која оптимизира управљање клизањем на чврстом или тврдом снегу. Тркачи су од нехрђајућег челика и опремљени су удубљеним вијцима.

Гостопримство На Стадиону

San Siro Stadium Sky Lounge

Гостопримство На Стадиону Пројекат нових Ски салона само је први корак великог програма обнове који АЦ Милан и ФЦ Интерназионале заједно са Општином Милан спроводе са циљем да се стадион Сан Сиро претвори у мултифункционални објекат способан да угости све Важни догађаји с којима ће се Милано суочити током предстојеће ЕКСПО 2015. Након успеха небеског пројекта, Рагаззи и Партнери спровели су идеју о стварању новог концепта гостољубивих простора на главној грандиозној трибини стадиона Сан Сиро.

Структура Осветљења

Tensegrity Space Frame

Структура Осветљења Свјетло оквира оквира Тенсегрити користи РБФуллеров принцип „Мање за више“ за производњу свјетиљки користећи само извор свјетла и електричну жицу. Напетост постаје структурално средство којим обоје делују међусобно у компресији и напетости да би створили наизглед дисконтинуитетно поље светлости дефинисано само његовом структуралном логиком. Његова скалабилност и економичност производње говоре о робу бескрајне конфигурације чији се блистави облик грациозно одупире потегу гравитације једноставношћу која потврђује парадигму наше епохе: постићи више, а притом користећи мање.