Часопис за Дизајн
Часопис за Дизајн
Радни Простор

Dava

Радни Простор Дава је развијена за канцеларије на отвореном простору, школе и универзитете у којима су важне мирне и концентрисане фазе рада. Модули смањују звучне и визуелне поремећаје. Намештај је захваљујући трокутастом облику просторно ефикасан и омогућава различите могућности уређења. Дава материјали су ВПЦ и вуна од филца, оба су биоразградива. Систем за прикључивање причвршћује два зида на сто и подвлачи једноставност у производњи и руковању.

Паметни Намештај

Fluid Cube and Snake

Паметни Намештај Хелло Воод створио је линију намештаја на отвореном са паметним функцијама за заједничке просторе. Замишљајући жанр јавног намештаја, осмислили су визуелно привлачне и функционалне инсталације, садржећи систем осветљења и УСБ утичнице, што је захтевало интеграцију соларних панела и батерија. Змија је модуларна структура; његови елементи су променљиви да стану на дато место. Флуидна коцка је фиксна јединица са стакленим врхом на којој се налазе соларне ћелије. Студио верује да је сврха дизајна претворити предмете свакодневне употребе у драге предмете.

Трпезаријски Сто

Augusta

Трпезаријски Сто Аугуста интерпретира класични трпезаријски стол. Представљајући генерације пре нас, дизајн расте из невидљивог корена. Ноге стола су оријентисане на ово заједничко језгро, које пружају руку да придржавају радну површину која се подудара са књигом. Чврсто европско дрво ораха одабрано је због значења мудрости и раста. Дрво које произвођачи намештаја обично одбацују користи се за своје изазове са којима сарађује. Чворови, пукотине, треперење ветра и јединствени вихори причају о животу дрвета. Јединственост дрвета омогућава да ова прича живи у комаду намештаја породичног хеирлоома.

Звучник

Sperso

Звучник Сперсо долази од две речи Сперм и Звук. Посебан облик стакленог балона и звучника у његовој јами на глави односи се на осећај мушкости и дубоког продирања звука око окружења, баш као што ватра мушке сперме улази у јајовод женке током парења. Циљ је произвести велику снагу и квалитетан звук у околини. Бежични систем омогућава кориснику да путем Блуетоотх везе повеже свој мобилни телефон, лаптоп, таблете и друге уређаје са звучником. Овај плафонски звучник може се посебно користити у дневној соби, спаваћим собама и ТВ соби.

хоклица

Ane

хоклица Столица Ане има чврсте летвице од дрвета које као да складно лебде, а опет независно од дрвених ногу, изнад челичног оквира. Дизајнер наводи да је седиште, ручно израђено од сертификоване еколошке дрвене грађе, формирано јединственом употребом више комада једног облика дрвета који су постављени и исечени на динамичан начин. Када седите на столици, лагано подизање угла према леђима и углови на котачима са стране завршени су на начин који омогућава природан, удобан положај седења. Ане хоклица има прави степен сложености како би створила елегантан финиш.

Сет За Кафу

Riposo

Сет За Кафу Дизајн ове услуге су инспирисале две школе с почетка 20. века, немачки Баухаус и руска авангарда. Строга равна геометрија и добро осмишљена функционалност у потпуности одговарају духу манифестовања тих времена: „лепо је оно што је прикладно“. У исто време пратећи савремене трендове, дизајнер комбинује два контрастна материјала у овом пројекту. Класични бијели млијечни порцулан употпуњен је свијетлим поклопцима од плуте. Функционалност дизајна је подржана једноставним, практичним ручкама и укупном употребљивошћу форме.