Часопис за Дизајн
Часопис за Дизајн
Роли Поли, Покретне Дрвене Играчке

Tumbler" Contentment "

Роли Поли, Покретне Дрвене Играчке Како имати дугу? Како загрлити летњи ветар? Увек ме додирују неке суптилне ствари и осећам се врло задовољно и срећно. Како чувати и како га посједовати? Доста је добра као и гозба. Желео бих да обликујем различите врсте материјала на једноставан и смешан начин. Нека се деца играју са њима да препознају физички свет, стимулишу машту и помогну им да разумеју своје окружење.

Луксузне Ципеле

Conspiracy - Sandal shaped jewels-

Луксузне Ципеле Линија "драгуља у облику сандала / облика", названа Цонспираци, Гианлуца Тамбурини, основана је 2010. Ципеле за завјеру лако комбинирају технологију и естетику. Пете и потплати направљени су од материјала попут лаког алуминијума и титанијума који су ливени у скулптуралним облицима. Силуета ципела је потом наглашена полудрагом камењем и другим раскошним украсима. Висока технологија и најсувременији материјали формирају модерну скулптуру, која има облик сандале, али где су и даље видљиви додир и искуство обучених италијанских занатлија.

Колијевка, Столице За Љуљање

Dimdim

Колијевка, Столице За Љуљање Лиссе Ван Цаувенберге створио је ово својеврсно мултифункционално решење које служи као столица за љуљање, али и као колијевка када се две Димдимове столице споје заједно. Свака столица за љуљање је сачињена од дрвета са челичним носачима и завршена је фурниром од ораха. Две столице се могу монтирати једна уз другу уз помоћ две скривене стезаљке испод седишта и тако се формирају колијевка за бебе.

Брош

"Emerald" - Project Asia Metamorphosis

Брош Карактер и спољни облик предмета омогућавају промену новог дизајна украса. У живахној природи један период се мења у други. Пролеће следи зима, а јутро долази после ноћи. Боје се такође мењају као и атмосфера. Овај принцип замене, наизменичење слика преносе се у украсе «Азијске метаморфозе», збирке у којој се у једном објекту одражавају две различите државе, две неограничене слике. Покретни елементи конструкције омогућавају промену карактера и изгледа украса.

Колекција Шминке

Kjaer Weis

Колекција Шминке Дизајн козметичке линије Кјаер Веис дестилира основе женске шминке на њена три главна подручја примене: усне, образи и очи. Дизајнирали смо компактне облике који ће одражавати карактеристике које ће се користити за побољшање: витке и дуге за усне, велике и четвртасте за образе, мале и округле за очи. Осетљиво, зглобови се окрећу иновативним бочним покретом, навијајући попут крила лептира. У потпуности се поново пуне, већ се поново пуне, него се рециклирају.

Аналогни Сат

Kaari

Аналогни Сат Овај дизајн је заснован на стандардном 24-сатном аналогном механизму (получасовна рука у сату). Овај дизајн је опремљен са два реза у облику лука. Кроз њих се могу видети руке сата и минута скретања. Рука сата (диск) подијељена је у два сегмента различитих боја који, ротирајући, означавају АМ или ПМ вријеме, овисно о боји која почиње бити видљива. Минутна рука је видљива кроз лук већег радијуса и одређује који минутни утор одговара бројачима од 0-30 минута (који се налази на унутрашњем радијусу лука) и утору од 30 до 60 минута (који се налази на спољњем радијусу).