Часопис за Дизајн
Часопис за Дизајн
Уролошка Клиника

The Panelarium

Уролошка Клиника Панеларијум је нови простор клинике за др Матсубара једног од ретких хирурга који је сертификован за управљање системима да Винци роботске хирургије. Дизајн је инспирисан из дигиталног света. Компоненте бинарног система 0 и 1 интерполиране су у бели простор и отелотворене плочама које стрше из зидова и плафона. Под такође следи исти аспект дизајна. Плоче, иако је њихов случајни изглед функционалан, постају натписи, клупе, шалтери, полице за књиге, па чак и кваке на вратима, и што је најважније, сјенила за очи осигуравају минималну приватност за пацијенте.

Удон Ресторан И Продавница

Inami Koro

Удон Ресторан И Продавница Како архитектура може представљати кулинарски концепт? Тхе Едге оф тхе Воод је покушај да се одговори на ово питање. Инами Коро измишља традиционално јапанско једонско јело уз задржавање уобичајених техника за припрему. Нова зграда одражава њихов приступ ревизијом традиционалних јапанских дрвених конструкција. Све линије контура које изражавају облик зграде су поједностављене. То укључује стаклени оквир скривен унутар танких дрвених стубова, нагиб крова и плафона ротиран, а ивице вертикалних зидова изражене су једном линијом.

Апотека

The Cutting Edge

Апотека Резни ивица је апотека за расподјелу која се односи на суседну Општу болницу Даиицхи у граду Химеји, у Јапану. У овој врсти апотека клијент нема директан приступ производима као у малопродајној врсти; радије ће лекове у дворишту припремити апотекар, након што предложи лекарски рецепт. Ова нова зграда дизајнирана је за промоцију имиџа болнице увођењем оштре слике високе технологије у складу са напредном медицинском технологијом. Резултат је бели минималистички, али потпуно функционалан простор.

Кинески Ресторан

Pekin Kaku

Кинески Ресторан Ново реновирање ресторана Пекин-каку нуди стилску реинтерпретацију онога што би ресторан у стилу Пекинга могао бити, одбацујући традиционални богато украсни дизајн у корист једноставније архитектонске архитектуре. На плафону се налази Ред-Аурора створена коришћењем завеса у низу дужине 80 метара, а зидови су обрађени традиционалном тамном шангајском опеком. Културни елементи миленијског кинеског наслеђа, укључујући ратнике од теракоте, црвеног зеца и кинеску керамику, истакнути су у минималистичком приказу који пружа контрастни приступ декоративним елементима.

Јапански Ресторан

Moritomi

Јапански Ресторан Премештање Моритоми-ја, ресторана који нуди јапанску кухињу, поред светске баштине, Химеји Цастле истражује односе између материјалности, облика и традиционалне архитектонске интерпретације. Нови простор покушава да репродукује образац утврђења из замка камена у разним материјалима, укључујући грубо и полирано камење, челик обложен црним оксидом и татами простирке. Под направљен од ситних шљунка обложених смолом представља замку замка. Две боје, бела и црна, тече попут воде споља и прелазе дрвена решетка украшена улазна врата, у салу за пријем.

Јавна Скулптура

Bubble Forest

Јавна Скулптура Буббле Форест је јавна скулптура направљена од нехрђајућег челика отпорног на киселину. Осветљена је програмибилним РГБ ЛЕД лампицама што омогућава скулптури да прође кроз спектакуларну метаморфозу када зађе сунце. Настала је као одраз способности биљака да производе кисеоник. Насловна шума састоји се од 18 челичних стабљика / дебла која завршавају круницама у облику сферних конструкција које представљају један зрачни балон. Буббле Форест односи се на земаљску флору као и на ону познату са дна језера, мора и океана