Часопис за Дизајн
Часопис за Дизајн
Лампа

Mobius

Лампа Мобиус прстен даје инспирацију за дизајн Мобиус лампи. Једна трака лампе може имати две сенчне површине (тј. Двострану површину), предњу и обрнуту страну, које ће удовољити свеобухватној потражњи за осветљењем. Његов посебан и једноставан облик садржи мистериозну математичку лепоту. Стога ће се више ритмичке лепоте вратити у кућни живот.

Огрлица И Минђуше

Ocean Waves

Огрлица И Минђуше Огрлица од океанских валова предиван је комад савременог накита. Темељна инспирација дизајна је оцеан. Пространост, виталност и чистоћа кључни су елементи пројицирани у огрлици. Дизајнер је употријебио добар баланс плаве и бијеле боје да представи визију прскања таласа океана. Ручно је израђен од 18К бијелог злата и обложен дијамантима и плавим сафиром. Огрлица је прилично велика, али нежна. Дизајниран је тако да се уклапа у све облике одијела, али више је погодан да буде упарен са деколтеом који се неће преклапати.

Изложба

City Details

Изложба Изложба дизајнерских решења за хардсцапе елементе Цити Детаилс одржала се од 3. до 5. октобра 5. 2019. у Москви. На површини од 15 000 квадратних метара представљени су напредни концепти елемената хардсцапе, спортских и игралишта, расветних решења и функционалних урбаних уметничких објеката. Иновативно решење коришћено је за организовање изложбеног простора, где је уместо уједначених редова изложбених штандова изграђен радни минијатурни модел града са свим специфичним компонентама, као што су: градски трг, улице, јавна башта.

Атријум

Sberbank Headquarters

Атријум Швајцарски уред за архитектуру Еволутион Десигн у партнерству с руским архитектонским студијом Т + Т арцхитецтс дизајнирао је пространи мултифункционални атријум у новом корпоративном сједишту Сбербанке у Москви. Дневна светлост преплавила је атријум и разноврсне просторе за цоворкинг и кафић, а суспендована сала за састанке у облику дијаманта била је средишња тачка унутрашњег дворишта. Огледала огледала, застакљена унутрашња фасада и употреба биљака додају осећај пространости и континуитета.

Дизајн Канцеларије

Puls

Дизајн Канцеларије Немачка инжењерска компанија Пулс преселила се у нове просторије и искористила ову прилику за визуелизацију и подстицање нове културе сарадње унутар компаније. Нови дизајн канцеларије покреће културне промене, с тим да тимови извештавају о значајном порасту интерне комуникације, посебно између истраживања и развоја и других одељења. Компанија је такође уочила пораст спонтаних неформалних састанака, за које се зна да су један од кључних показатеља успеха у истраживачким и развојним иновацијама.

Стамбена Зграда

Flexhouse

Стамбена Зграда Флекхоусе је породична кућа на језеру у Цириху. Изграђена на изазовној трокутастој земљишној парцели, угураној између железничке пруге и локалног приступног пута, Флекхоусе је резултат превазилажења многих архитектонских изазова: ограничених граничних растојања и запремине грађевине, трокутастог облика парцеле, ограничења у вези са локалним језицима. Настала зграда са својим широким стакленим зидовима и белом фасадом сличном врпци је толико лагана и покретна да наликује футуристичком броду који је упловио из језера и нашао се природно место за пристајање.

Дизајнерски интервју дана

Интервјуи са свјетски познатим дизајнерима.

Прочитајте најновије интервјуе и разговоре о дизајну, креативности и иновацијама између новинара за дизајн и светски познатих дизајнера, уметника и архитеката. Погледајте најновије дизајнерске пројекте и награђиване дизајне познатих дизајнера, уметника, архитеката и иноватора. Откријте нове увиде о креативности, иновацијама, уметности, дизајну и архитектури. Сазнајте о дизајнерским процесима сјајних дизајнера.