Часопис за Дизајн
Часопис за Дизајн
Колекција Накита

Future 02

Колекција Накита Пројецт Футуре 02 је колекција накита са забавним и живописним завојом инспирисана теоремама круга. Сваки комад креиран је софтвером за рачунарски дизајн, који је у потпуности или делимично изграђен селективном технологијом ласерског синтеровања или челичним 3Д штампањем и ручно завршен традиционалним техникама израде сребрних метала. Колекција црпи инспирацију из облика круга и пажљиво је осмишљена да визуелно представи еуклидске теореме у обрасце и облике ношења уметности, симболишући на тај начин нови почетак; полазна тачка за узбудљиву будућност.

Тренцх Капут

Renaissance

Тренцх Капут Љубав и свестраност. Предивна прича утиснута у тканину, кројење и концепт овог капута, заједно са свим осталим одјевним предметима из колекције. Јединственост овог комада је засигурно урбани дизајн, минималистички додир, али оно што овде заиста изненађује, више би могла бити његова свестраност. Само затвори очи, молим те. Прво, требало би да видите озбиљну особу која иде на њен озбиљан посао. Сада, одмахните главом, и управо испред вас видећете плави плави ров, на коме ће бити неке 'магнетне мисли'. Написао руком. Са љубављу, укор!

Склопиви Наочаре

Blooming

Склопиви Наочаре Соњин дизајн наочара инспирисао је цвјетање цвијећа и рани оквири наочала. Комбинујући органске облике природе и функционалне елементе оквира наочала, дизајнер је развио кабриолет који се може лако манипулисати дајући неколико различитих изгледа. Производ је такође дизајниран са практичном могућношћу склапања, заузимајући што мање простора у торби за носаче. Сочива су произведена од лаксираног плексигласа са цветним отисцима Орхидеје, а оквири су израђени ручно користећи месинг од позлаћеног 18к месинга.

Мултифункционалне Минђуше

Blue Daisy

Мултифункционалне Минђуше Даиси'с су композитни цветови са два цвета спојена у једно, унутрашњи одељак и спољни латицу. Симболизује преплитање двоје који представљају праву љубав или крајњу везу. Дизајн се комбинира у јединствености цвијета тратинчице омогућава кориснику да носи Плаву тратинчицу на више начина. Избор плавих сафира за латице треба да потенцира инспирацију за наду, жељу и љубав. Жути сафири одабрани за средишњу латицу цвијећа обузимају корисника како би осјећао радост и понос пружајући кориснику потпуни спокој и повјерење у показивању његове елеганције.

Привезак

Eternal Union

Привезак Вечна унија Олге Иатскаер, професионална историчарка која је одлучила да започне нову каријеру дизајнера накита, изгледа једноставно, али пуно смисла. Неки ће у њему пронаћи додир келтског накита или чак Хераклесов чвор. Комад представља један бесконачни облик, који изгледа као два међусобно повезана облика. Овај ефекат је створен помоћу мрежних линија које су угравиране на комад. Другим речима - њих двоје су повезани једно као друго, а једно је њихово заједништво.

Колекција Накита

Ataraxia

Колекција Накита У комбинацији са модом и напредном технологијом, пројекат има за циљ да створи комаде накита који старе готичке елементе могу преточити у нови стил, разговарајући о потенцијалу традиционалног у савременом контексту. Са интересовањем за начин на који готичке вибрације утичу на публику, пројекат покушава да изазове јединствено индивидуално искуство кроз разиграну интеракцију, истражујући однос дизајна и носилаца. Синтетички драги камење, као материјал са нижим утиском на еко, исечени су на необично равне површине да би бацили своје боје на кожу да би побољшали интеракцију.