Часопис за Дизајн
Часопис за Дизајн
Систем Сортирања Отпада Који

Spider Bin

Систем Сортирања Отпада Који Спидер канта је универзално и економично решење за сортирање рециклажних материјала. Група посуда за искакање ствара се за дом, канцеларију или напољу. Један предмет има два основна дела: оквир и торбу. Лако се премешта са једног места на друго, погодно је за транспорт и складиштење, јер може бити раван кад се не користи. Купци наручују канту за паукове путем интернета, где могу да одаберу величину, број канти за паукове и врсту торбе у складу са својим потребама.

Ледени Калуп

Icy Galaxy

Ледени Калуп Природа је увек била један од најважнијих извора инспирације за дизајнере. Идеја је дизајнерима пала на памет гледајући у простор и слику Милк Ваи Галаки-а. Најважнији аспект у овом дизајну био је стварање јединствене форме. Многи дизајни који су на тржишту фокусирани су на стварање најчистијег леда, али у овом представљеном дизајну, дизајнери су се намерно фокусирали на облике које стварају минерали, док се вода претвара у лед, како би било јасније, дизајнери су трансформисали природну ману у прелеп ефекат. Овај дизајн ствара спирални сферни облик.

Трансформацијски Паркинг За Бицикле

Smartstreets-Cyclepark™

Трансформацијски Паркинг За Бицикле Смартстреетс-Цицлепарк је свестран, модерно уређен паркинг за два бицикла, који се уклапа у неколико минута како би се омогућило брзо унапређење објеката за паркирање бицикала по урбаним подручјима без додавања нереда на уличној сцени. Опрема помаже у смањењу крађе бицикала и може се инсталирати чак и на најужим улицама, ослобађајући нову вредност од постојеће инфраструктуре. Направљена од нехрђајућег челика, опрема може бити у складу са РАЛ бојама и маркирана за локалне власти или спонзоре. Такође се може користити за препознавање бициклистичких рута. Може се реконфигурирати тако да одговара било којој величини или стилу колоне.

Степениште

U Step

Степениште У степениште степеништа формирано је међусобним уметањем два угласта квадратна профилна комада различитих димензија. На тај начин стубиште постаје самоносиво под условом да димензије не прелазе праг. Унапред припремање ових комада омогућава практичност монтаже. Паковање и транспорт ових равних комада су такође веома поједностављени.

Степениште

UVine

Степениште УВ-спирално степениште формирано је изменичним међусобним блокирањем У и В кутијастих профила. На тај начин стубиште постаје самоносиво јер му није потребна средишња потпорна или периметрска потпора. Својом модуларном и свестраном структуром дизајн доноси лакоћу током производње, паковања, транспорта и уградње.

Дрвени Е-Бицикл

wooden ebike

Дрвени Е-Бицикл Берлинска компанија Ацетеам креирала је први дрвени е-бицикл, задатак је био да га израде на начин који не штети околишу. Тражење компетентног партнера за сарадњу било је успешно са Факултетом за дрво науку и технологију Универзитета Еберсвалде за одрживи развој. Идеја Маттхиаса Брода постала је стварност, комбинујући ЦНЦ технологију и знање дрвног материјала, рођен је дрвени Е-бицикл.