Часопис за Дизајн
Часопис за Дизајн
Krov Restorana Bar

The Atticum

Krov Restorana Bar Šarm restorana u industrijskom okruženju treba da se ogleda u arhitekturi i nameštaju. Crno-sivi krečni malter koji je posebno razvijen za ovaj projekat je jedan od dokaza za to. Njegova jedinstvena, gruba struktura prolazi kroz sve prostorije. U detaljnoj izvedbi namerno su korišćeni materijali poput sirovog čelika, čiji su zavareni šavovi i tragovi brušenja ostali vidljivi. Ovaj utisak potkrepljuje izbor muntin prozora. Ovi hladni elementi su u kontrastu sa toplim hrastovim drvom, ručno blanjanim parketom od riblje kosti i potpuno zasađenim zidom.

Pokretni Paviljon

Three cubes in the forest

Pokretni Paviljon Tri kocke su uređaj sa različitim svojstvima i funkcijama (oprema za dečija igrališta, javni nameštaj, umetnički objekti, sobe za meditaciju, sjenice, mali prostori za odmor, čekaonice, stolice sa krovovima) i mogu doneti ljudima sveža prostorna iskustva. Tri kocke se lako mogu transportovati kamionom, zbog veličine i oblika. U pogledu veličine, montaže (nagiba), površina sedišta, prozora itd., svaka kocka je karakteristično dizajnirana. Tri kocke se odnose na japanske tradicionalne minimalne prostore kao što su sobe za čajne ceremonije, sa varijabilnošću i pokretljivošću.

Multifunkcionalni Kompleks

Crab Houses

Multifunkcionalni Kompleks Na prostranoj ravnici Šleske nizije, jedna magična planina stoji sama, prekrivena maglom misterije, nadvijajući se nad živopisnim gradom Sobotka. Tamo, usred prirodnih pejzaža i legendarne lokacije, planira se da bude kompleks Crab Houses: istraživački centar. Kao deo projekta revitalizacije grada, trebalo bi da oslobodi kreativnost i inovativnost. Mesto okuplja naučnike, umetnike i lokalnu zajednicu. Oblik paviljona inspirisan je rakovima koji ulaze u talasasto more trave. Noću će biti osvetljene, nalik na krijesnice koje lebde nad gradom.

Апотекарска Радња

Izhiman Premier

Апотекарска Радња Нови дизајн продавнице Изхиман Премиер еволуирао је око стварања трендовског и модерног искуства. Дизајнер је користио различиту мешавину материјала и детаља како би послужио сваки угао приказаних предмета. Сваки изложбени простор је посебно третиран проучавањем својстава материјала и изложене робе. Стварање брака мешања материјала између калкутског мермера, ораховог дрвета, храстовог дрвета и стакла или акрила. Као резултат тога, искуство је било засновано на свакој функцији и преференцијама клијената са модерним и елегантним дизајном компатибилним са приказаним артиклима.

Фабрика

Shamim Polymer

Фабрика Фабрика треба да одржава три програма, укључујући производни погон и лабораторију и канцеларију. Недостатак дефинисаних функционалних програма у овим типовима пројеката је разлог њиховог непријатног просторног квалитета. Овај пројекат настоји да реши овај проблем коришћењем циркулационих елемената за поделу неповезаних програма. Дизајн зграде се врти око два празна простора. Ови празни простори стварају прилику за одвајање функционално неповезаних простора. Истовремено делује као средње двориште где је сваки део зграде повезан један са другим.

Дизајн Ентеријера

Corner Paradise

Дизајн Ентеријера Како се локација налази на угаоном земљишту у граду са великим прометом, како може пронаћи мир у бучном насељу уз одржавање погодности пода, просторне практичности и архитектонске естетике? Ово питање је у почетку учинило дизајн прилично изазовним. Да би се у великој мери повећала приватност становања уз одржавање доброг осветљења, вентилације и дубине поља, дизајнер је дао храбар предлог, изградити унутрашњи пејзаж. Односно, изградити троспратну кубичну зграду и померити предње и задње двориште у атријум , за стварање зеленила и воденог пејзажа.