Часопис за Дизајн
Часопис за Дизајн
Сто

Chiglia

Сто Цхиглиа је кипарска табла чији облици подсећају на облик чамца, али они такође представљају срце целог пројекта. Концепт је проучаван захваљујући модуларном развоју почевши од овде предложеног основног модела. Линеарност снопа голубице у комбинацији са могућношћу краљежака да слободно клизи дуж ње, гарантује стабилност стола и омогућава му да се развија у дужини. Ове карактеристике олакшавају прилагођавање одредишном окружењу. Биће довољно да се повећа број краљежака и дужина снопа да се добију жељене димензије.

Сат

Reverse

Сат Док време пролази, сатови су остали исти. Преокрет није обичан сат, то је преокрет, минималистички дизајн сата са суптилним променама, што га чини јединственим. Рука окренута према унутра окреће се унутар спољног прстена како би означила час. Мала рука окренута према ван стоји сама и окреће се да би назначила минуте. Реверса је створена уклањањем свих елемената сата осим његове цилиндричне основе, одакле је преузела машта. Овај дизајн сата има за циљ да вас подсети да пригрлите време.

Трпезаријски Сто

Ska V29

Трпезаријски Сто Стол од природног дрвета од ариша, који је радио са нумеричким машинама за управљање, а посебност је облика који подсећа на стабла, срушена олујом Ваиа која је погодила Доломите и представљена самим дрвеним сјекирама ариша. Ручно полирана површина чини површину непрозирном и глатком на додир и побољшава њене вене и облике. Подножје, направљено од челика заштићеног прахом, представља борову шуму пре него што олуја прође.

Кинетичка Емисија Електронских Бубњева

E Drum

Кинетичка Емисија Електронских Бубњева Надахнута из жиросфере. емисија комбинује бројне елементе који заједно стварају изванредно искуство. Инсталација мења свој облик и ствара динамично окружење за бубњара који наступа. Едрум пробија баријеру између звучне светлости и простора, а свака нота се претвара у светлост.

Чаша Вина

30s

Чаша Вина Чаша вина из 30-их година Саара Корппи посебно је дизајнирана за бело вино, али може се користити и за друга пића. Направљен је у топлој продавници користећи старе технике пухања стакла, што значи да је сваки комад јединствен. Циљ Саара је да дизајнира висококвалитетно стакло које изгледа занимљиво из свих углова и када напуни течност омогућава светлост да се рефлектира из различитих углова, додајући додатно уживање у пићу. Њена инспирација за Вино Чашу из 30-их потиче из претходног дизајна Цогнац Гласс-а из 30-их, који оба производа деле облик чаше и разиграност.

Тепих

Hair of Umay

Тепих Направљен у древној номадској техници, заштићен УНЕСЦО-овом Пописом нематеријалне културне баштине за хитно чување, овај тепих доноси најбоље од вуне због градијентних нијанси вуне и финог шава шака који ствара волуметријску текстуру. Стопостотно ручно рађен, овај тепих је направљен од природних нијанси вуне плус жућкастим тоном обојеним љуском лука. Златна нит која пролази кроз тепих даје изјаву и подсећа на косу која слободно вири на ветру - косу номадске богиње Умаи - заштитнице жена и деце.