Часопис за Дизајн
Часопис за Дизајн
Концепт Корпоративне Архитектуре

ajando Next Level C R M

Концепт Корпоративне Архитектуре Концепт ајандо Лофт: Информације су грађевински материјал нашег универзума. Врло необично поткровље створено је у лучкој четврти Маннхеим, у Немачкој. Комплетан ајандо тим ће живети и радити тамо почевши од јануара 2013. Архитекта Петер Стасек и канцеларија архитектуре лофтверк смештене у Карлсрухеу стоје иза концепта корпоративне архитектуре поткровља. Била је инспирисана квантном физиком Вхеелера, архитектуром Јосефа М. Хоффманна и, наравно, информатичком експертизом ајандоа: "Информације чине круг света". Текст слободне новинарке Илоне Коглин

Универзитетска Кафе

Ground Cafe

Универзитетска Кафе Нови кафић "Гроунд" служи не само стварању социјалне кохезије међу професорима и студентима инжењерске школе, већ и подстиче интеракцију између и између чланова других одељења на Универзитету. У свом дизајну ангажовали смо необичан уливен бетонски волумен некадашње семинарске собе полагањем палете орахових дасака, перфорираног алуминијума и расцепљеног плавог камена по зидовима, поду и плафону простора.

Унутрашњи Простор

Chua chu kang house

Унутрашњи Простор Акупунктурна тачка ове куће била је спајање затвореног простора у потпуно нови визуални тишина. Радећи то враћа се одређени историјски и сирови шарм да би се заклонила празнина у кући. Нови смештај се завршава изненађењем ентеријера у унутрашњости; сува и мокра кухиња у оквиру кухиње и трпезарија у кухињи. Животни простор такође је прекинут импресивним уметничким нападом који је убрзо постао лично кућиште електричног ожичења. Да би употпунили свеукупни нагласак, потребне су кришке топле светлости да се мрље на свим зидовима у боји.

Ресторан

Osaka

Ресторан Смештен у суседу Итаим Биби (Сао Пауло, Бразил), Осака поносно показује своју архитектуру, нудећи интиман и удобан амбијент у својим различитим просторима. Вањска тераса поред улице представља улаз у зелено и модерно двориште, спој унутрашњости, екстеријера и природе. Приватна и софистицирана естетика материјализована је употребом природних елемената као што су дрво, камење, гвожђе и текстил. Ламелла кровни систем са слабим осветљењем и решеткама од дрвета пажљиво су проучавани како би се комплетирао хармонизујући дизајн ентеријера и створили различити амбијенти.

Погон За Тестирање Вина

Grapevine House

Погон За Тестирање Вина Кућица винове лозе у облику апстрактног грожђа, о којем се готово слободно прича о винограду. Његов главни носиви елемент који је генерисан дигитално направљеним колоном представља омаж старој коренини винове лозе. Прозор куће Грапевине непрекидно је отворен у свим смјеровима и омогућава непосредан пејзажни доживљај винограда. На овај начин треба омогућити визуелно побољшање укуса свих вина за тестирање.

Малопродајни Дизајн Ентеријера

Hiveometric - Kuppersbusch Showroom

Малопродајни Дизајн Ентеријера Клијент тражи креативан дизајн који добро представља бренд. Назив 'Хивеометриц' формиран је од две речи 'кошница' и 'геометријска', што једноставно говори о главном концепту и визуелизује дизајн. Дизајн је инспирисан производом хероја бренда, електричном кухалиштем у облику саћа. Замишљен као накупина саћа, зидних и плафонских карактеристика у уредним финишама, неприметно спајају и преплићу сложене геометријске форме. Линије су осјетљиве и чисте, што резултира углађеним савременим изгледом који симболизује бесконачну машту и креативност.