Часопис за Дизајн
Часопис за Дизајн
Породични Тржни Центар

Funlife Plaza

Породични Тржни Центар Фунлифе Плаза је породични тржни центар за забаву и образовање деце. Тежи стварању ходника тркачких аутомобила за децу да се возе аутомобилима током куповине родитеља, кућице на дрвету за децу која се пазе и играју унутра, „лего“ плафона са скривеним именом тржног центра који подстиче децу на машту. Једноставна бела позадина са црвеном, жутом и плавом, нека деца цртају и боје на зидовима, подовима и тоалету!

Дизајн Ентеријера

Suzhou MZS Design College

Дизајн Ентеријера Овај пројекат се налази у Сузхоу, који је добро познат по традиционалном кинеском дизајну баште. Дизајнерка се трудила да споји како своју модернистичку осетљивост, тако и народни језик Сузхоу. Дизајн узима наговештаје традиционалне архитектуре Сузхоу-а, употребом кречених зидова од гипса, месечевих врата и сложене вртне архитектуре како би се ревидирао народни језик Сузхоу-а у савременом контексту. Намештај је поново направљен од рециклираних грана, бамбуса и сламнатих ужади уз учешће ученика, што је овом образовном простору дало посебно значење.

Излог

From The Future

Излог Изложба производа: У изложбеном салону изложени су обућа и спортска опрема која је произведена технологијом убризгавања. Место, изгледа као произведено са пресовањем калупа за бризгање. У начину производње места, комади намештаја као да су повезани са произведеним у калупу за убризгавање како би се створила целина. Грубе траке за шивење на стропу ублажавају сву технолошку визуелност.

Боутикуе & Сховроом

Risky Shop

Боутикуе & Сховроом Ризичну продавницу осмислила је и креирала мала, дизајнерски студио и винтаге галерија коју је основао Пиотр Пłоски. Задатак је представљао бројне изазове, будући да се бутик налази на другом спрату стамбене куће, нема излог и има површину од само 80 м2. Овде је дошла идеја удвостручавања простора, коришћењем простора на плафону као и пода. Постигнута је гостољубива, домаћа атмосфера, иако је намештај заправо виси на стропу. Ризична продавница је дизајнирана према свим правилима (чак пркоси гравитацији). У потпуности одражава дух бренда.

Гостопримство На Стадиону

San Siro Stadium Sky Lounge

Гостопримство На Стадиону Пројекат нових Ски салона само је први корак великог програма обнове који АЦ Милан и ФЦ Интерназионале заједно са Општином Милан спроводе са циљем да се стадион Сан Сиро претвори у мултифункционални објекат способан да угости све Важни догађаји с којима ће се Милано суочити током предстојеће ЕКСПО 2015. Након успеха небеског пројекта, Рагаззи и Партнери спровели су идеју о стварању новог концепта гостољубивих простора на главној грандиозној трибини стадиона Сан Сиро.

Канцеларијски Мали Обим

Conceptual Minimalism

Канцеларијски Мали Обим Дизајн ентеријера је прушен естетском, али не и функционалном минимализму. Простор отвореног плана наглашен је чистим линијама, великим остакљеним отворима који дозвољавају обиље природне дневне светлости, омогућавајући линији и равнини да постану основни структурни и естетски елементи. Недостатак правих углова одредио је потребу за динамичнијим приказом простора, док избор лагане палете боја у комбинацији са материјалном и текстурном разноликошћу омогућава јединство простора и функције. Недовршени бетонски слојеви уздижу се на зидове како би додали контраст између бело-меког и грубо-сивог.