Часопис за Дизајн
Часопис за Дизајн
Боутикуе & Сховроом

Risky Shop

Боутикуе & Сховроом Ризичну продавницу осмислила је и креирала мала, дизајнерски студио и винтаге галерија коју је основао Пиотр Пłоски. Задатак је представљао бројне изазове, будући да се бутик налази на другом спрату стамбене куће, нема излог и има површину од само 80 м2. Овде је дошла идеја удвостручавања простора, коришћењем простора на плафону као и пода. Постигнута је гостољубива, домаћа атмосфера, иако је намештај заправо виси на стропу. Ризична продавница је дизајнирана према свим правилима (чак пркоси гравитацији). У потпуности одражава дух бренда.

Гостопримство На Стадиону

San Siro Stadium Sky Lounge

Гостопримство На Стадиону Пројекат нових Ски салона само је први корак великог програма обнове који АЦ Милан и ФЦ Интерназионале заједно са Општином Милан спроводе са циљем да се стадион Сан Сиро претвори у мултифункционални објекат способан да угости све Важни догађаји с којима ће се Милано суочити током предстојеће ЕКСПО 2015. Након успеха небеског пројекта, Рагаззи и Партнери спровели су идеју о стварању новог концепта гостољубивих простора на главној грандиозној трибини стадиона Сан Сиро.

Канцеларијски Мали Обим

Conceptual Minimalism

Канцеларијски Мали Обим Дизајн ентеријера је прушен естетском, али не и функционалном минимализму. Простор отвореног плана наглашен је чистим линијама, великим остакљеним отворима који дозвољавају обиље природне дневне светлости, омогућавајући линији и равнини да постану основни структурни и естетски елементи. Недостатак правих углова одредио је потребу за динамичнијим приказом простора, док избор лагане палете боја у комбинацији са материјалном и текстурном разноликошћу омогућава јединство простора и функције. Недовршени бетонски слојеви уздижу се на зидове како би додали контраст између бело-меког и грубо-сивог.

Башта

Tiger Glen Garden

Башта Врт Тигер Глен је башта за размишљање саграђена у новом крилу Џонсоновог музеја уметности. Њу је инспирисала кинеска парабола, под називом Три смеха тиграстог гена, у којој троје људи превладава своје секташке разлике да би пронашло јединство пријатељства. Врт је дизајниран у строгом стилу који се на јапанском назива каресансуи у којем се ствара слика природе с распоредом камења.

Креативна Преградња

Redefinition

Креативна Преградња Пројектни кратак пројекта био је задржавање планинског контекста, без истицања рустикалних сећања на превладавајуће типологије планинских станова. То је подразумевало велику обнову типичне планинске куће. Све би се израђивало на лицу места, користећи основне материјале метал, борово дрво и минералне агрегате, људски рад и стручност. Главна идеја која је била иза тога је омогућити предметима да стекну употребу и сентименталну вредност након што их власници сматрају корисним и познатим, као и да дизајнирају с обзиром на трансформативну снагу материјала.

Ресторан

100 Bites Dessert

Ресторан Узети залогај као тему дизајна, графички портрети, модели зуба, визуелне личности главе главе све су кључне карактеристике које помажу да се стимулише укусне тачке сваког купца. Од маштовито смеђег и бијелог графичког плафона, до бијелог супер графичког зида, до уредно постављеног зида производа, заједно са 100 иконих угриза које представљају различите деценије, богат дизајнирани црни хуморски окус збуњује.