Часопис за Дизајн
Часопис за Дизајн
Продајни Центар

Yango Poly Kuliang Hill

Продајни Центар Овај дизајн има за циљ да истражи како да донесе одушевљено искуство приградског идиличног живота, који покреће људе да воде добар живот и наводи људе да се крећу ка оријенталном песничком стану. Дизајнер користи модерну и једноставну вештину дизајна са природним и обичним материјалима. Фокусирајући се на дух и занемарујући форму, дизајн спаја елементе пејзажног зена и културе чаја, заљубљена осећања рибара, кишобран од уљаног папира. Руковањем детаљима уравнотежује функцију и естетику и чини живот уметничким.

Вила

Tranquil Dwelling

Вила Дизајн користи технике дизајна формалне равнотеже као основе за преношење оријенталне уметничке концепције. Усваја елементе бамбуса, орхидеје, цвета шљиве и пејзажа. Једноставни заслон настаје продужењем облика бамбуса одузимањем бетонске форме и зауставља се тамо где треба. Распоред дневног боравка и трпезарије горе-доле дефинише ограничење простора и оличава простор оријенталне перспективе који је оскудан и крпан. Око теме једноставног живота и лаганог путовања, покретне линије су јасне, то је нови покушај за животну средину људи.

Стан

Nishisando Terrace

Стан Овај кондоминијум састоји се од 4 куће на три спрата нижег обима и налази се на локацији у близини центра града. Решетка од кедра која окружује изван зграде штити приватност и избегава спутавање деградације тела зграде услед директне сунчеве светлости. Чак и са једноставним квадратним планом, спиралном 3Д конструкцијом направљеном повезивањем приватног врта на различитим нивоима, свака соба и ходник степеништа воде до максималне запремине ове зграде. Промена фасаде од кедрових плоча и контролисане пропорције могу омогућити да ова зграда и даље буде органска и да се стопи са тренутним променама у граду.

Породични Тржни Центар

Funlife Plaza

Породични Тржни Центар Фунлифе Плаза је породични тржни центар за забаву и образовање деце. Тежи стварању ходника тркачких аутомобила за децу да се возе аутомобилима током куповине родитеља, кућице на дрвету за децу која се пазе и играју унутра, „лего“ плафона са скривеним именом тржног центра који подстиче децу на машту. Једноставна бела позадина са црвеном, жутом и плавом, нека деца цртају и боје на зидовима, подовима и тоалету!

Дизајн Ентеријера

Suzhou MZS Design College

Дизајн Ентеријера Овај пројекат се налази у Сузхоу, који је добро познат по традиционалном кинеском дизајну баште. Дизајнерка се трудила да споји како своју модернистичку осетљивост, тако и народни језик Сузхоу. Дизајн узима наговештаје традиционалне архитектуре Сузхоу-а, употребом кречених зидова од гипса, месечевих врата и сложене вртне архитектуре како би се ревидирао народни језик Сузхоу-а у савременом контексту. Намештај је поново направљен од рециклираних грана, бамбуса и сламнатих ужади уз учешће ученика, што је овом образовном простору дало посебно значење.

Krov Restorana Bar

The Atticum

Krov Restorana Bar Šarm restorana u industrijskom okruženju treba da se ogleda u arhitekturi i nameštaju. Crno-sivi krečni malter koji je posebno razvijen za ovaj projekat je jedan od dokaza za to. Njegova jedinstvena, gruba struktura prolazi kroz sve prostorije. U detaljnoj izvedbi namerno su korišćeni materijali poput sirovog čelika, čiji su zavareni šavovi i tragovi brušenja ostali vidljivi. Ovaj utisak potkrepljuje izbor muntin prozora. Ovi hladni elementi su u kontrastu sa toplim hrastovim drvom, ručno blanjanim parketom od riblje kosti i potpuno zasađenim zidom.