Часопис за Дизајн
Часопис за Дизајн
Изложбени Простор

Origami Ark

Изложбени Простор Оригами Арк или Сун Схов кожни павиљон је изложбени салон за производњу коже Сансхо у Химеји-у, у Јапану. Изазов је био створити простор способан да прикаже више од 3000 производа у веома суздржаној зони и натерати клијента да разуме огромну палету производа током посете изложбеном салону. Оригами Арк користи 83 мале јединице величине 1,5к1,5к2 м3, неправилно комбиноване да би створио велики тродимензионални лавиринт и пружио посетиоцу и доживљају сличне истраживању теретане у џунгли.

Пословна Зграда

The PolyCuboid

Пословна Зграда ПолиЦубоид је нова зграда централе ТИА-е, компаније која пружа услуге осигурања. Први спрат обликован је границама градилишта и водоводном цеви пречника 700 мм која прелази место подземно ограничавајући простор темеља. Метална се структура раствара у разноликим блоковима композиције. Стубови и греде нестају из свемирске синтезе, пројектујући утисак објекта, а истовремено елиминише и утисак зграде. Волуметријски дизајн инспирисан је ТИА-овим логотипом који је саму зграду претворио у икону која представља компанију.

Школа

Kawaii : Cute

Школа Окружена суседним средњим школама за девојчице, ова Тошин Сателитска припремна школа користи своју стратешку локацију у прометној улици за куповину како би приказала јединствени образовни дизајн. Одговарајући практичности за напорне студије и опуштеној атмосфери за забаву, дизајн промовише женствену природу својих корисника и нуди алтернативну материјализацију за апстрактни концепт „Каваии“ који углавном користе ученице. Просторије за гроздове и часове у овој школи попримају облик осмеростране кућице са кровом под кутом као што је приказано у дечјој сликовници.

Уролошка Клиника

The Panelarium

Уролошка Клиника Панеларијум је нови простор клинике за др Матсубара једног од ретких хирурга који је сертификован за управљање системима да Винци роботске хирургије. Дизајн је инспирисан из дигиталног света. Компоненте бинарног система 0 и 1 интерполиране су у бели простор и отелотворене плочама које стрше из зидова и плафона. Под такође следи исти аспект дизајна. Плоче, иако је њихов случајни изглед функционалан, постају натписи, клупе, шалтери, полице за књиге, па чак и кваке на вратима, и што је најважније, сјенила за очи осигуравају минималну приватност за пацијенте.

Удон Ресторан И Продавница

Inami Koro

Удон Ресторан И Продавница Како архитектура може представљати кулинарски концепт? Тхе Едге оф тхе Воод је покушај да се одговори на ово питање. Инами Коро измишља традиционално јапанско једонско јело уз задржавање уобичајених техника за припрему. Нова зграда одражава њихов приступ ревизијом традиционалних јапанских дрвених конструкција. Све линије контура које изражавају облик зграде су поједностављене. То укључује стаклени оквир скривен унутар танких дрвених стубова, нагиб крова и плафона ротиран, а ивице вертикалних зидова изражене су једном линијом.

Апотека

The Cutting Edge

Апотека Резни ивица је апотека за расподјелу која се односи на суседну Општу болницу Даиицхи у граду Химеји, у Јапану. У овој врсти апотека клијент нема директан приступ производима као у малопродајној врсти; радије ће лекове у дворишту припремити апотекар, након што предложи лекарски рецепт. Ова нова зграда дизајнирана је за промоцију имиџа болнице увођењем оштре слике високе технологије у складу са напредном медицинском технологијом. Резултат је бели минималистички, али потпуно функционалан простор.