Часопис за Дизајн
Часопис за Дизајн
Дизајн Ентеријера За Пословни Простор

Infibond

Дизајн Ентеријера За Пословни Простор Ширли Замир Десигн Студио дизајнирао је нову канцеларију компаније Инфибонд у Тел Авиву. Након истраживања о производу компаније, идеја је створила радни простор који поставља питања о танкој ивици која се разликује од стварности од маште, људског мозга и технологије и проналажења начина на који се све ово повезује. Студио је тражио исправне дозе употребе волумена, линије и празнине које ће дефинисати простор. Канцеларијски план састоји се од управитељских соба, сала за састанке, салона формалне сале, кафетерије и отворене говорнице, затворених говорница и радног отвореног простора.

Дизајн Архитектуре Пансиона

Barn by a River

Дизајн Архитектуре Пансиона Пројекат „Барн поред реке“ испуњава изазов стварања насељеног простора, заснивајући се на еколошкој укључености, и предлаже специфично локално решење проблема интерпенетрације архитектуре и пејзажа. Традиционални архетип куће доведен је до аскетизма својих облика. Кедрова шиндра крова и зелени зидови шљокица крију зграду у трави и грмљу уметног пејзажа. Иза стакленог зида види се стјеновита ријека.

Парфимеријски Супермаркет

Sense of Forest

Парфимеријски Супермаркет Слика прозрачне зимске шуме постала је инспирација овог пројекта. Богатство текстура природног дрвета и гранита урони гледаоца у ток пластике и визуелних утисака знакова природе. Индустријска врста опреме је ублажена бојама црвеног и зеленог оксидираног бакра. Продавница је место привлачности и комуникације за више од 2000 људи дневно.

Парфимерија

Nostalgia

Парфимерија Индустријски пејзажи 1960-1970-их инспирисали су овај пројекат. Металне конструкције израђене од вруће ваљаног челика стварају реалистичну интонацију антитопије. За захрђали профилисани лим старе ограде ствара се атмосфера потпуне слободе изражавања. Отворене техничке комуникације, обријани малтер и гранитне плоче додају унутрашњем индустријском шику шездесетих.

Дизајн Ентеријера Пансиона

Barn by a River

Дизајн Ентеријера Пансиона Пројекат „Барн поред реке“ испуњава изазов стварања насељеног простора, заснивајући се на еколошкој укључености, и предлаже специфично локално решење проблема интерпенетрације архитектуре и пејзажа. Традиционални архетип куће доведен је до аскетизма својих облика. Кедрова шиндра крова и зелени зидови шљокица крију зграду у трави и грмљу уметног пејзажа. Иза стакленог зида види се стјеновита ријека.

Молитвена Дворана

Water Mosque

Молитвена Дворана Са осетљивом имплементацијом на месту, зграда постаје наставак мора кроз уздигнуту платформу која служи као Молитвена дворана која се шири према бесконачности. Флуидне формације се односе на кретање мора у настојању да џамија повеже са околином. Зграда се истиче одражавајући њену функцију и физички манифестује филозофију блискоисточне архитектуре на савремени начин. Тако настала спољашњост ствара и иконичан додатак обрису цртежа и поновно извођење типологије реализоване на модерном дизајнерском језику.