Часопис за Дизајн
Часопис за Дизајн
Водећа Продавница Чаја

Toronto

Водећа Продавница Чаја Најпрометнији тржни центар у Канади доноси нови дизајн продавнице воћних чајева од стране Студио Ииму. Пројекат водеће продавнице био је идеалан за потребе брендирања како би постао ново жариште у тржном центру. Инспирисана канадским пејзажом, прелепа силуета канадске Плаве планине утиснута је на позадини зида у целој радњи. Да би концепт претворио у стварност, Студио Ииму је ручно израдио скулптуру 275цм к 180цм к 150цм која омогућава потпуну интеракцију са сваким купцем.

Павиљон

Big Aplysia

Павиљон У процесу урбаног развоја неизбежно је да ће настати иста изграђена средина. Традиционалне зграде такође могу изгледати сиво и повучено. Појава пејзажне архитектуре посебног облика омекшава однос људи у архитектонском простору, постаје место за разгледање и активира виталност.

Излог

From The Future

Излог Изложба производа: У изложбеном салону изложени су обућа и спортска опрема која је произведена технологијом убризгавања. Место, изгледа као произведено са пресовањем калупа за бризгање. У начину производње места, комади намештаја као да су повезани са произведеним у калупу за убризгавање како би се створила целина. Грубе траке за шивење на стропу ублажавају сву технолошку визуелност.

Боутикуе & Сховроом

Risky Shop

Боутикуе & Сховроом Ризичну продавницу осмислила је и креирала мала, дизајнерски студио и винтаге галерија коју је основао Пиотр Пłоски. Задатак је представљао бројне изазове, будући да се бутик налази на другом спрату стамбене куће, нема излог и има површину од само 80 м2. Овде је дошла идеја удвостручавања простора, коришћењем простора на плафону као и пода. Постигнута је гостољубива, домаћа атмосфера, иако је намештај заправо виси на стропу. Ризична продавница је дизајнирана према свим правилима (чак пркоси гравитацији). У потпуности одражава дух бренда.

Гостопримство На Стадиону

San Siro Stadium Sky Lounge

Гостопримство На Стадиону Пројекат нових Ски салона само је први корак великог програма обнове који АЦ Милан и ФЦ Интерназионале заједно са Општином Милан спроводе са циљем да се стадион Сан Сиро претвори у мултифункционални објекат способан да угости све Важни догађаји с којима ће се Милано суочити током предстојеће ЕКСПО 2015. Након успеха небеског пројекта, Рагаззи и Партнери спровели су идеју о стварању новог концепта гостољубивих простора на главној грандиозној трибини стадиона Сан Сиро.

Канцеларијски Мали Обим

Conceptual Minimalism

Канцеларијски Мали Обим Дизајн ентеријера је прушен естетском, али не и функционалном минимализму. Простор отвореног плана наглашен је чистим линијама, великим остакљеним отворима који дозвољавају обиље природне дневне светлости, омогућавајући линији и равнини да постану основни структурни и естетски елементи. Недостатак правих углова одредио је потребу за динамичнијим приказом простора, док избор лагане палете боја у комбинацији са материјалном и текстурном разноликошћу омогућава јединство простора и функције. Недовршени бетонски слојеви уздижу се на зидове како би додали контраст између бело-меког и грубо-сивог.