Часопис за Дизајн
Часопис за Дизајн
Молитвена Дворана

Water Mosque

Молитвена Дворана Са осетљивом имплементацијом на месту, зграда постаје наставак мора кроз уздигнуту платформу која служи као Молитвена дворана која се шири према бесконачности. Флуидне формације се односе на кретање мора у настојању да џамија повеже са околином. Зграда се истиче одражавајући њену функцију и физички манифестује филозофију блискоисточне архитектуре на савремени начин. Тако настала спољашњост ствара и иконичан додатак обрису цртежа и поновно извођење типологије реализоване на модерном дизајнерском језику.

Сто

Patchwork

Сто Иıлмаз Доган, који је започео са идејом да се различити индустријски материјали могу користити заједно на пладњу за столом, рекао је да је у вашем столу дизајнирао флексибилност која у било којем тренутку можете да промените како бисте се прилагодили различитим трендовима. Са својим потпуно ломљивим дизајном, Патцхворк је динамичан дизајн који се лако може прилагодити различитим просторима као столовима за ручавање и састанке.

Постројење За Пречишћавање Воде

Waterfall Towers

Постројење За Пречишћавање Воде Зграда надилази локацију док преформулише вештачко место које постаје део јединственог природног окружења. Граница између града и природе дефинисана је и појачана присуством бране. Сваки облик се односи на други, одражавајући симбиотске системе уређења природе. Прецизније, у конкретном концепту, фузија пејзажа и архитектуре се дешава употребом протока воде као функционалног и потом организационог елемента.

Столић За Кафу

Ripple

Столић За Кафу Средњи столови који се користе обично се одвијају у средини размака и узрокују потешкоће при приступу. Из тог разлога се сервисне таблице користе за отварање ове празнине. Да би решио овај проблем, Иıлмаз Доган је у дизајнирању Риппле-а комбиновао две функције и развио динамичан дизајн производа који може бити и средњи постоље и сервисни сто, који путује асиметричном руком и креће се у даљини. Ово се динамично кретање подударало са Рипплеовим флуидним линијама дизајна које се одражавају на природу са променљивошћу капи и таласима који настају тим падом.

Јахта

Portofino Fly 35

Јахта Портофино Фли 35, испуњен природном светлошћу из великих прозора смештених у ходнику, такође у кабинама. Његове димензије нуде невиђени осећај простора за брод ове величине. Кроз унутрашњост је палета боја топла и природна, с избором равнотежних композиција боја и материјала, чинећи амбијент у модерним и удобним просторима, пратећи међународне трендове дизајна ентеријера.

Етикета За Вино

KannuNaUm

Етикета За Вино Дизајн етикета вина КаннуНаУм одликује се рафинираним и минималним стилом, добијеним претрагом симбола који могу представљати њихову историју. Териториј, култура и страст виноградара Земље дугог живота сакупљени су у ове две координисане ознаке. Све је побољшано дизајном стогодишње винове лозе која је рађена техником злата изливеног у 3Д. Иконографски дизајн који представља историју ових вина, а са њима и историју земље из које је рођено, Оглиастра, Земља стогодишњака на Сардинији.