Часопис за Дизајн
Часопис за Дизајн
Столица

Stool Glavy Roda

Столица Стоол Глави Рода оличава квалитете својствене глави породице: интегритет, организованост и самодисциплину. Прави углови, кружни и правоугаони облици у комбинацији са елементима орнамента подржавају везу прошлости и садашњости, чинећи столицу безвременским објектом. Столица је направљена од дрвета уз употребу еколошких премаза и може се офарбати у било коју жељену боју. Стоол Глави Рода ће се природно уклопити у сваки ентеријер канцеларије, хотела или приватног дома.

Награда

Nagrada

Награда Овај дизајн је реализован да допринесе нормализацији живота током самоизолације, као и да креира специјалну награду за победнике онлајн турнира. Дизајн награде представља трансформацију пешака у краљицу, као признање за напредак играча у шаху. Награда се састоји од две равне фигуре, краљице и пешака, које су уметнуте једна у другу због уских прореза који чине једну чашу. Дизајн награде је издржљив захваљујући нерђајућем челику и погодан је за транспорт до добитника поштом.

Фабрика

Shamim Polymer

Фабрика Фабрика треба да одржава три програма, укључујући производни погон и лабораторију и канцеларију. Недостатак дефинисаних функционалних програма у овим типовима пројеката је разлог њиховог непријатног просторног квалитета. Овај пројекат настоји да реши овај проблем коришћењем циркулационих елемената за поделу неповезаних програма. Дизајн зграде се врти око два празна простора. Ови празни простори стварају прилику за одвајање функционално неповезаних простора. Истовремено делује као средње двориште где је сваки део зграде повезан један са другим.

Дизајн Ентеријера

Corner Paradise

Дизајн Ентеријера Како се локација налази на угаоном земљишту у граду са великим прометом, како може пронаћи мир у бучном насељу уз одржавање погодности пода, просторне практичности и архитектонске естетике? Ово питање је у почетку учинило дизајн прилично изазовним. Да би се у великој мери повећала приватност становања уз одржавање доброг осветљења, вентилације и дубине поља, дизајнер је дао храбар предлог, изградити унутрашњи пејзаж. Односно, изградити троспратну кубичну зграду и померити предње и задње двориште у атријум , за стварање зеленила и воденог пејзажа.

Стамбена Кућа

Oberbayern

Стамбена Кућа Дизајнер верује да дубина и значај простора живе у одрживости која произилази из јединства међусобно повезаних и сузависних човека, простора и животне средине; дакле, са огромним оригиналним материјалима и рециклираним отпадом, концепт је материјализован у дизајнерском студију, комбинацији куће и канцеларије, за стил дизајна који коегзистира са окружењем.

Концептуална Изложба

Muse

Концептуална Изложба Мусе је експериментални дизајнерски пројекат који проучава музичку перцепцију човека кроз три инсталацијска искуства која пружају различите начине доживљавања музике. Први је чисто сензационалан коришћењем термоактивног материјала, а други приказује декодирану перцепцију музичке просторности. Последњи је превод између нотног записа и визуелних форми. Људи се подстичу да комуницирају са инсталацијама и визуелно истражују музику са сопственом перцепцијом. Главна порука је да дизајнери треба да буду свесни како перцепција утиче на њих у пракси.