Часопис за Дизајн
Часопис за Дизајн
Фотеља

Infinity

Фотеља Главни нагласак дизајна Инфинити фотеље је управо на наслону. То је референца на симбол бесконачности - обрнуту цифру од осам. Као да мења облик приликом скретања, постављајући динамику линија и рекреирајући знак бесконачности у неколико равни. Наслон за леђа спаја неколико еластичних трака које творе спољну петљу која се такође враћа симболици бесконачног циклуса живота и равнотеже. Додатни нагласак ставља се на јединствене клизне ноге које сигурно фиксирају и подупиру бочне дијелове фотеље баш као што то чине стезаљке.

Кафе

Hunters Roots

Кафе Одговарајући на савремену модерну, чисту естетику, створен је ентеријер инспирисан дрвеним гајбама воћа коришћеним у апстрактном облику. Сандуци испуњавају просторе, стварајући потопни, готово пећински скулптурални облик, а опет онај који је произведен од једноставних и правих геометријских облика. Резултат је чисто и контролисано просторно искуство. Паметан дизајн такође максимизира ограничени простор претварајући практичне уређаје у декоративне карактеристике. Осветљења, ормарићи и полице доприносе дизајнерском концепту и скулптуралном визуалу.

Скулптура Са Кристалном Светлошћу

Grain and Fire Portal

Скулптура Са Кристалном Светлошћу Ова скулптура од органског светла, састављена од дрвета и кварцног кристала, користи трајно издвојено дрво из резервног стабла тиковине. Дрвеће деценијама обасјано сунцем, ветром и кишом, дрво се затим ручно обликује, песка, сагорева и завршава у посуди за држање ЛЕД расвете и коришћење кварцних кристала као природног дифузера. У свакој скулптури користе се 100% природни непромењени кременови кристали и стари су око 280 милиона година. Користе се различите технике дораде дрвета, укључујући Схоу Суги Бан метод употребе ватре за очување и контрастну боју.

Осветљење

Capsule

Осветљење Облик капсуле лампе понавља облик капсула које су толико распрострањене у савременом свету: лекови, архитектонске грађевине, свемирски бродови, термозе, епрувете, временске капсуле које више десетљећа преносе поруке потомцима. Може бити две врсте: стандардна и издужена. Лампе су доступне у неколико боја са различитим степеном прозирности. Везање с најлонским конопцима даје лампи ручни радни ефект. Његов универзални облик био је одређивање једноставности израде и масовне производње. Уштеда у процесу производње лампе је његова главна предност.

Павиљон

ResoNet Sinan Mansions

Павиљон РесоНет Павилион наручује Синан Мансионс у Шангају за прославу Кинеске Нове године 2017. Састоји се од привременог павиљона и интерактивног ЛЕД светла "резонанца" причвршћеног на унутрашњој површини. Користи Лов-Фи технике за визуелизацију резонантних фреквенција својствених природном окружењу, кроз интеракцију јавности и околних елемената откривених ЛЕД мрежом. Павиљон осветљава јавну област као одговор на вибрацијске стимулансе. Осим што посетиоци могу да израде жеље пролећног фестивала, може да се користи и као представа.

Сервисна Канцеларија

Miyajima Insurance

Сервисна Канцеларија Концепт пројекта је „повезати канцеларију са градом“ искориштавајући околину. Сајт се налази на месту где прегледава град. Да би се постигло, усвојен је простор у облику тунела, који пролази кроз улазну капију до краја пословног простора. Линија плафонског дрвета и црни размак на који су уграђена светла и клима уређаји наглашавају правац ка граду.