Часопис за Дизајн
Часопис за Дизајн
Концепт Амбалаже

Faberlic Supplements

Концепт Амбалаже У савременом свету људи су стално изложени агресивним утицајима спољних негативних фактора. Лоша екологија, ужурбан ритам живота у мегаполисима или стресима доводе до повећаног оптерећења на телу. За нормализацију и побољшање функционалног стања организма користе се суплементи. Главна метафора овог пројекта постала је дијаграм побољшања благостања особе уз употребу додатака. Такође, главни графички елемент понавља облик слова Ф - прво слово у имену бренда.

Кућа

Dezanove

Кућа Инспирација архитекте настала је из рециклираног еукалиптусова дрвета „батеас“. Ово су платформе за производњу шкољки у ушћу и које представљају веома важну локалну индустрију у „Риа да Ароуса“, Шпанија. На тим платформама се користи дрво еукалиптуса, а у региону постоје продужеци овог дрвета. Старост дрва није скривена, а различита спољна и унутрашња лица дрвета користе се за стварање различитих сензација. Кућа покушава посудити традицију окружења и открити их кроз причу испричану у дизајну и детаљно.

Ресторан

Xin Ming Yuen

Ресторан Улаз је парада контрастних материјала, структура и боја. Рецепција представља простор мирног комфора. Повољни узорци наилазе на разигране украсе. Иза је динамично подручје шанка у контексту одмора. Традиционална кинеска карактеризирана светила Хуи са узорком додаје осећај футуризма. Пролаз кроз деликатно украшен кровни класер је трпезаријски простор. Украшен цветним, карбонским сликама риба, рељефним витрајима и ормарима древног биља Баи Зи визуелно је путовање кроз време и културне реликвије у моди.

Малопродајни Простор

Portugal Vineyards

Малопродајни Простор Концептна продавница Португала Винеиардс прва је физичка продавница за интернет компанију која се бави производњом вина. Смештена поред седишта компаније, окренута ка улици и заузима 90м2, продавница се састоји од отвореног плана лишеног преграда. Унутрашњост је заслепљујуће бијела и минимални простор с кружном циркулацијом - бијело платно за португалско вино које може засјати и бити изложено. Полице су исклесане уза зидове у односу на винске терасе, на 360 степени и импресивно малопродајно искуство без шалтера.

Уметност

Metamorphosis

Уметност Локација се налази у индустријској регији Кеихин у предграђу Токија. Димовање стално дима из димњака тешких индустријских фабрика може приказати негативну слику попут загађења и материјализма. Међутим, фотографије су усредсређене на различите аспекте фабрика које приказују његову функционалну лепоту. Током дана, цеви и конструкције стварају геометријске узорке са линијама и текстурама, а скала на протраћеним објектима ствара ваздух достојанства. Ноћу се објекти мењају у мистериозну космичку тврђаву као у научно-фантастичним филмовима 80-их.

Социјала И Слободно Време

Baoan - Guancheng Family Fit Bar

Социјала И Слободно Време Хоризонталне и вертикалне линије се пресијецају једна на другу како би формирале мрежу. Свака мрежа је комуникациона платформа која је и извор концепта дизајна вискија. У погледу уштеде енергије и заштите животне средине, дизајнер је користио ЛЕД жаруље које штеде енергију широм шанка. Како би се одржао квалитет ваздуха у шанку, дизајн прихвата прозоре са сјевера на југ, који могу осигурати пролазак природног зрака.