Часопис за Дизајн
Часопис за Дизајн
Фотеља

The Monroe Chair

Фотеља Упечатљива елеганција, једноставност идеје, комфорне, дизајниране с обзиром на одрживост. Монрое фотеља је покушај драстичног поједностављења производног процеса који се односи на израду фотеља. Искориштава потенцијал ЦНЦ технологија да у више наврата изрезују плоснати елемент из МДФ-а, ови елементи се затим прекривају око централне осе како би обликовали комплексно закривљену фотељу. Задња нога постепено се поставља у наслон наслона, а наслон за руку у предњу ногу, стварајући изразиту естетику у потпуности дефинисану једноставношћу производног процеса.

Парк Клупа

Nessie

Парк Клупа Овај пројекат заснован је на концептној идеји „Дроп & Форгет“, односно лакој инсталацији на градилишту са минималним трошковима инсталације у односу на постојеће инфра-структуре урбаног окружења. Чврста бетонска течна форма, пажљиво избалансирана, ствара загрљају и удобан доживљај седења.

Хи-Фи Грамофон

Calliope

Хи-Фи Грамофон Крајњи циљ окретног стола Хи-Фи је да поново створи најчишће и незагађене звукове; ова суштина звука је и крај и концепт овог дизајна. Овај улепшени створени производ је скулптура звука која репродукује звук. Као грамофон је један од најбоље доступних Хи-Фи грамофона који је доступан, а овај неуспоредиви перформанс је назначен и појачан својим јединственим обликом и аспектима дизајна; спајање форме и функције у духовној унији ради утјеловљења грамофона Цаллиопе.

Умиваоник

Vortex

Умиваоник Циљ вртлог дизајна је пронаћи нови облик који ће утицати на проток воде у умиваоницима како би се повећала њихова ефикасност, допринело њиховом корисничком искуству и побољшало њихове естетске и семиотичке квалитете. Резултат је метафора, изведена из идеализованог вртлог облика који означава одвод и проток воде који визуелно означавају цео објекат као функционалан умиваоник. Овај облик у комбинацији са славином води воду ка спиралном путу који омогућава истој количини воде да прекрива више земље што резултира смањеном потрошњом воде за чишћење.

Клизалиште За Мек И Тврд Снег

Snowskate

Клизалиште За Мек И Тврд Снег Овде је представљен оригинални снежни скејт у сасвим новом и функционалном дизајну - од махагона од тврдог дрвета и са трљачима од нехрђајућег челика. Једна предност је што се могу користити традиционалне кожне чизме са петом, а као такве не постоји потражња за специјалним чизмама. Кључно у пракси клизања је једноставна техника везања, јер су дизајн и конструкција оптимизовани добром комбинацијом ширине и висине клизаљке. Други одлучујући фактор је ширина тркача која оптимизира управљање клизањем на чврстом или тврдом снегу. Тркачи су од нехрђајућег челика и опремљени су удубљеним вијцима.

Структура Осветљења

Tensegrity Space Frame

Структура Осветљења Свјетло оквира оквира Тенсегрити користи РБФуллеров принцип „Мање за више“ за производњу свјетиљки користећи само извор свјетла и електричну жицу. Напетост постаје структурално средство којим обоје делују међусобно у компресији и напетости да би створили наизглед дисконтинуитетно поље светлости дефинисано само његовом структуралном логиком. Његова скалабилност и економичност производње говоре о робу бескрајне конфигурације чији се блистави облик грациозно одупире потегу гравитације једноставношћу која потврђује парадигму наше епохе: постићи више, а притом користећи мање.