Часопис за Дизајн
Часопис за Дизајн
Центар За Учење

STARLIT

Центар За Учење Старлит центар за учење дизајниран је тако да пружа обуку о перформансама у окружењу за опуштање за децу старости од 2 до 6 година. Деца у Хонг Конгу студирају под великим притиском. Да бисмо оснажили форму и простор кроз изглед и уклопили разне програме, примењујемо Планирање Старог Рима. Кружни елементи су уобичајени дуж зрачења кракова унутар распореда осовина ради повезивања учионице и атељеа између два различита крила. Овај центар за учење осмишљен је тако да створи пријатну атмосферу за учење са крајњим простором.

Дизајн Канцеларије

Brockman

Дизајн Канцеларије Као инвестициона фирма која се базира на трговини рударством, ефикасност и продуктивност су кључни аспекти у пословној рутини. Дизајн је у почетку инспирисан природом. Друга инспирација која је евидентна у дизајну је нагласак на геометрији. Ови кључни елементи били су на челу дизајна и на тај начин су визуелно преведени коришћењем геометријских и психолошких схватања форме и простора. Одржавајући престиж и репутацију светске класе комерцијалних зграда, рођена је јединствена корпоративна арена коришћењем стакла и челика.

Ресторан Са Роштиљем

Grill

Ресторан Са Роштиљем Опсег пројекта преуређује постојећу радионицу за поправку мотоцикала од 72 квадратна метра у нови ресторан Роштиљ. Обим радова обухвата комплетан редизајн вањског и унутрашњег простора. Спољашњост је инспирисала роштиљ-спојка са једноставном црно-белом схемом дрвеног угља. Један од изазова овог пројекта је уклапање у агресивне програмске захтеве (40 места у трпезарији) на тако малом простору. Уз то, морамо радити са необичним малим буџетом (40 000 америчких долара), који укључује све нове ХВАЦ јединице и нову комерцијалну кухињу.

Резиденција

Cheung's Residence

Резиденција Резиденција је дизајнирана са једноставношћу, отвореношћу и природном светлошћу. Отисак зграде одражава ограничење постојећег локалитета, а формални израз треба да буде чист и једноставан. Атријум и балкон налазе се на северној страни зграде која осветљава улаз и трпезарију. Клизни прозори су предвиђени на јужном крају зграде у којој се дневни боравак и кухиња максимално повећавају природно осветљење и пружају просторна флексибилност. Кроз зграду се предлажу кровни прозори да би се додатно ојачале идеје дизајна.

Привремени Информативни Центар

Temporary Information Pavilion

Привремени Информативни Центар Пројекат је привремени павиљон за мешовиту употребу у Трафалгару у Лондону за различите функције и догађаје. Предложена структура наглашава појам "привремености" употребом рециклажних контејнера као примарног грађевинског материјала. Његова металик природа има за циљ да успостави контрастни однос са постојећом зградом појачавајући транзицијску природу концепта. Такође, формални израз грађевине је организовано и распоредјен насумично, стварајући привремени оријентир на месту како би привукао визуелну интеракцију током кратког живота зграде.

Излог, Малопродаја, Књижара

World Kids Books

Излог, Малопродаја, Књижара Инспирисан од стране локалне компаније да створи одрживу, потпуно оперативну књижару на малом трагу, РЕД БОКС ИД је користио концепт 'отворене књиге' за дизајнирање потпуно новог малопродајног искуства које подржава локалну заједницу. Смештен у Ванцоуверу у Канади, Ворлд Кидс Боокс је први салон, малопродаја књижара, а трећа веб продавница. Одважни контраст, симетрија, ритам и пуштање боја привлаче људе и стварају динамичан и забаван простор. Одличан је пример како се пословна идеја може побољшати дизајном ентеријера.