Часопис за Дизајн
Часопис за Дизајн
Умиваоник

Vortex

Умиваоник Циљ вртлог дизајна је пронаћи нови облик који ће утицати на проток воде у умиваоницима како би се повећала њихова ефикасност, допринело њиховом корисничком искуству и побољшало њихове естетске и семиотичке квалитете. Резултат је метафора, изведена из идеализованог вртлог облика који означава одвод и проток воде који визуелно означавају цео објекат као функционалан умиваоник. Овај облик у комбинацији са славином води воду ка спиралном путу који омогућава истој количини воде да прекрива више земље што резултира смањеном потрошњом воде за чишћење.

Боутикуе & Сховроом

Risky Shop

Боутикуе & Сховроом Ризичну продавницу осмислила је и креирала мала, дизајнерски студио и винтаге галерија коју је основао Пиотр Пłоски. Задатак је представљао бројне изазове, будући да се бутик налази на другом спрату стамбене куће, нема излог и има површину од само 80 м2. Овде је дошла идеја удвостручавања простора, коришћењем простора на плафону као и пода. Постигнута је гостољубива, домаћа атмосфера, иако је намештај заправо виси на стропу. Ризична продавница је дизајнирана према свим правилима (чак пркоси гравитацији). У потпуности одражава дух бренда.

Минђуше И Прстен

Mouvant Collection

Минђуше И Прстен Збирка Моувант инспирисана је неким аспектима футуризма, попут идеја динамике и материјализације нематеријалног које је представио италијански уметник Умберто Боцциони. Минђуше и прстен колекције Моувант садрже неколико златних фрагмената различитих величина, заварених на такав начин да се постиже илузија кретања и ствара много различитих облика, зависно од угла који је визуелно приказан.

Водка

Kasatka

Водка „КАСАТКА“ је развијена као врхунска вотка. Дизајн је минималистички, и у облику боце и у бојама. Једноставна цилиндрична боца и ограничена палета боја (бела, нијансе сиве, црне) наглашавају кристалну чистоћу производа и елеганцију и стил минималистичког графичког приступа.

Клизалиште За Мек И Тврд Снег

Snowskate

Клизалиште За Мек И Тврд Снег Овде је представљен оригинални снежни скејт у сасвим новом и функционалном дизајну - од махагона од тврдог дрвета и са трљачима од нехрђајућег челика. Једна предност је што се могу користити традиционалне кожне чизме са петом, а као такве не постоји потражња за специјалним чизмама. Кључно у пракси клизања је једноставна техника везања, јер су дизајн и конструкција оптимизовани добром комбинацијом ширине и висине клизаљке. Други одлучујући фактор је ширина тркача која оптимизира управљање клизањем на чврстом или тврдом снегу. Тркачи су од нехрђајућег челика и опремљени су удубљеним вијцима.

Гостопримство На Стадиону

San Siro Stadium Sky Lounge

Гостопримство На Стадиону Пројекат нових Ски салона само је први корак великог програма обнове који АЦ Милан и ФЦ Интерназионале заједно са Општином Милан спроводе са циљем да се стадион Сан Сиро претвори у мултифункционални објекат способан да угости све Важни догађаји с којима ће се Милано суочити током предстојеће ЕКСПО 2015. Након успеха небеског пројекта, Рагаззи и Партнери спровели су идеју о стварању новог концепта гостољубивих простора на главној грандиозној трибини стадиона Сан Сиро.